Roksaneh & Alexander_EPUB.epub

874 KB

"  رکسانه و اسکندر   "   EPUB
Roksaneh & Alexander
»»»»»»»»»»»»»»
نویسنده :جوآن کریسپی
نوع کتاب : آیفون - تبلت - آندروید EPUB
سازنده نرم افزار: Farid.Soghrati
تهیه و ساخت در وبلاگ :
گولدجار - بلاگفا
goldjar.blogfa.com
»»»»»»»»»»»»»»
معرفی مختصر کتاب:
رمان تاریخی حاضر روایت سرگذشت ((رکسانه)) اولین همسر اسکندر و دختر فرمانروای سغد است .در این کتاب مجموعه یادداشت‌های رکسانه برای فرزندش که او نیز مانند پدر، ((اسکندر)) نام دارد، فراهم آمده است. او فرزند خود را از بیم دشمنان به دست شبانی می‌سپارد، و با به یادگار گذاشتن این یادداشت‌ها سعی دارد فرزندش پدر خود را آن‌گونه که هست بشناسد.
مروری بر کتاب
رکسانه دختر فرمانروای سغد با وحشت مطلع می شود که باید با پادشاه و فرمانده سپاه مقدونی، یعنی اسکندر کبیر ازدواج کند.
شنیده های او از مردی که وطن او را به زیر سلطه خویش در آورده است همه حاکی از بدی او بوده اند. سر انجام روز دیدار فرا می رسد و تنفر جای خود را به آمیزه ای از تحسین و احترام و عشق می سپارد. رکسانه به تدریج این مرد را بهتر می شناسد. این پادشاه و فرمانده جنگی برای او یک معماست.
او اسکندر را در لشکر کشی به هندوستان همراهی می کند و سپس با او به بابل می رود و...
این رمان که با دقتی مو شکافانه رویدادها را به تصویر می کشد بر حقایق تاریخی استوار است و اسکندر را از دیدگاهی کاملا متفاوت ، از دیدگاه یک زن، می شناساند.
مکمل این کتاب را می توان کتاب پسر ایرانی نوشته یک زن انگلیسی دانست که درباره پسری ایرانی(نماد غیرت)است که همانند خواجگان دربار به دنبال حرمسرای اسکندر بوده و اهمیتی به از دست رفتن زنان کشورش نمی داده است.
»»»»»»»»»»»»»»
مقدمه مترجم

اسکندر مقدونی از چهره های سرشناس و نام آشنای تاریخی به شمار می آید.او که داعیه فتح جهانی را در سر
می پروراند در دوران فرمانروایی نسبتا کوتاهش که حدود سیزده سال به طول انجامید توانست سرزمین های وسیعی را تصرف کند که با توجه به امکانات آن زمان ابعاد بهت آوری داشت.برای ما ایرانی ها نام اسکندر یادآور خاطره ای تلخ است،تنها یک نگاه به ویرانه های کاخ باعظمت آپادانا در تخت جمشید که به اغوای یک زن روسپی مقدونی به دست اسکندر به آتش کشیده شد کافی است که احساسات پیشینیان خود را درک کنیم. مردمان و ساکنان دیگر سرزمین های متصرفی اش نیز یقینا احساسات مشابهی داشته اند.
اما اسکندر کیست و چه خصوصیاتی داشته و چگونه توانسته در مدتی چنین کوتاه-در صورتی که واقعیت داشته باشد–به متصرفاتی چنین عظیم نایل آید و لقب جهانگیر و کبیر را دارا شود.مجموعه کتب و روایاتی که زندگی اسکندر را به تصویر کشیده اند نتوانسته هاله ای از ابهام و افسانه ای که پیرامون این شخص را فراگرفته از بین ببرد.کتاب حاضر در واقع کوششی بدیع در همین راستاست و در عین حال روایت سرگذشت پر ماجرای رکسانه اولین همسر اسکندر و دختر فرمانروای سغد است.سغد در نزدیکی سمرقند کنونی واقع بوده و از زمره ولایات ایران به شمار می آمده است.
رکسانه زمانی به عقد ازدواج اسکندر درمی آید که او با غلبه بر نیروهای داریوش سوم و تصرف سغد و باختر(باکتریا)در اندیشه فتح هندوستان است تا به گفته خود پس از عبور از رودخانه گنگ به ساحل خدایان دست یابد که در آن زمان آن را پایان دنیا می دانستند.
رکسانه که از عشقی عمیق به اسکندر سرشار است با پای پیاده و به همراه او از بیابان ها و راه های صعب العبور می گذرد و به هند می رود و در پایان لشکرکشی اسکندر به هند دوباره با پای پیاده و طی شصت روز راهپیمایی به همراه او از بیابان های بی آب و علف گدروزبا(مکران و بلوچستان کنونی)می گذرد و به کارمانیا(کرمان امروزی)می رسد،در حالی که نیمی از همراهانشان از گرسنگی و تشنگی در بیابان تلف شدند.
آیا تردیدهایی که در مورد ابعاد فتوحات اسکندر وجود دارد دارای مبنای منطقی است و به زبانی دیگر آیا آنچه راویان و مورخین از فتوحات وی گزارش کرده اند از مبالغه و گزافه گویی عاری است؟حقیقت هرچه باشد تغییری در این واقعیت نمی دهد که اسکندر یک چهره سرشناس تاریخی است و به همین علت نیز جزئیات زندگی نسبتا کوتاهش،که به هنگام مرگ بیش از سی و سه سال نداشت،از زوایای مختلف مورد توجه تاریخ نگاران و محققان بوده است.اما شاید این نخستین بار است که اسکندر از دیدگاه همسرش توصیف می شود و سرگذشتی ارائه می کند که شاید بیش از هر رمان تاریخی دیگر شخصیت و خصوصیات فردی اسکندر را با تمام نقاط قوت و ضعفش در لابه لای بیان وقایع و رویدادها به خواننده عرضه می دارد.
کتاب حاضر مجموعه یادداشتهای رکسانه است که برای فرزندش که او را نیز اسکندر نام نهاده و برای حفظ جانش تربیت او را به شبانان سپرده است به یادگار می گذارد تا پدرش را آنگونه بشناسد که واقعا بوده است و نه آنگونه که دیگران توصیف می کنند.او در عین حال به فرزندش اندرز می دهد که چناچه روزی تخت و تاج پدری را تصاحب کرد بداند که پادشاه خوب کسی نیست که فتوحات گسترده ای داشته باشد بلکه کسی است که توانسته باشد دلهای انسانها را تسخیر کند.

عبدالحمید فریدی عراقی
»»»»»»»»»»»»»

هشدار مسئولیت فایل آپلود شده بر عهده‌ی کاربر آپلودکننده می‌باشد، لطفا در صورتی که این فایل را ناقض قوانین می‌دانید به ما گزارش دهید.